مسعود فراستی:

شب و موسیقی، سیگار و چای برای نوشتن بهترین اند. نوشتن بهترین کار عالم است و موسیقی شنیدن و سیگار.

مسعود فراستی:

شب و موسیقی، سیگار و چای برای نوشتن بهترین اند. نوشتن بهترین کار عالم است و موسیقی شنیدن و سیگار.

گزارش ایبنا از جلسه‌ی رونمایی کتاب "اسطوره‌ی سینما"

http://www.ibna.ir/images/docs/000232/n00232745-b.jpg


به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم رونمایی و جشن امضای کتاب «جان فورد و سینمایش؛ اسطوره سینما» نوشته مسعود فراستی، عصر شنبه 10 بهمن ماه با حضور علاقه‌مندان هنر سینما در فروشگاه نشر شامی برگزار شد. 


مسعود فراستی، منتقد سینما و نویسنده کتاب، در توضیح کتاب «جان فورد و سینمایش؛ اسطوره سینما» گفت: بعد از انقلاب اسلامی با مرتضی آوینی تصمیم گرفتیم برای مقابله با روشنفکرانی که عرفان تقلبی را علم کرده بودند، مجموعه کتابی متشکل از فعالیت 10 فیلم‌ساز برتر کلاسیک تهیه کنیم تا چهره‌های شاخص به مردم معرفی شوند.

وی ادامه داد: نوشتن این مجموعه را آغاز کردیم اما متأسفانه مرتضی بعد از مجموعه «هیچکاک» شهید و کار چند سالی متوقف شد. سینمای کلاسیک با شخصیت‌هایی مانند هیچکاک و فورد به فرهنگ ما بسیار نزدیک است چراکه تمام رابطه‌ها در فیلم‌های این فیلم‌سازان انسانی است.

فراستی در تشریح تفکرات جان فورد گفت: تفکرات فورد ایرانی و سنتی است و با مطالعه زندگی افراد موفق سینمای کلاسیک، متوجه خواهیم شد که آنها نیز تفکرات مثل فورد دارند. فورد در یکی از مصاحبه‌های خودش می‌گوید: فیلم‌سازی مانند نانوایی می‌ماند چراکه فیلم‌ساز مانند نانوا وظیفه دارد فیلم خوب به مخاطب تحویل بدهد.

وی ادامه داد: فورد و هیچکاک قابل‌مقایسه با حافظ و سعدی هستند زیرا همان‌طور که حافظ و سعدی در ادبیات جهان تاثیرگذار بودند، این دو نیز برای رشد سینمای جهان زحمت کشیده‌اند.

این منتقد سینمایی با اشاره به فواید مطالعه اظهار کرد: چهار شماره از این مجموعه 10 تایی تا به امروز روانه بازار نشر شده است و به‌تمامی علاقه‌مندان سینما پیشنهاد می‌کنم تا این کتاب‌ها را مطالعه کنند. به خصوص به افرادی مانند آن خانم بازیگر که به عنوان سوپراستار به برنامه «دید در شب» رضا رشیدپور آمده بود اما بازیگران مطرح سینمای جهان را نمی‌شناخت.

فراستی همچنین جزئیات کتاب را تشریح کرد و گفت: این اثر مجموعه مقالاتی درباره جان فورد، کارگردان اسطوره‌ای هالیوود، به قلم نویسندگان و منتقدان مطرح خارجی چون رابین وود و فرانسوا تروفو در کنار مقالاتی از منتقدان داخلی است. این کتاب دیدگاه‌ها، نقدها و روایت‌های شخصیت‌های ادبی، هنری، سیاسی را همراه با تصاویری از فیلم‌ها و آثار وی ارائه می‌کند.

این منتقد سینما، در بخش دیگری از سخنانش، به انتقاد از سینمای کشور پرداخت و گفت: سینمای دولتی به سمتی رفته است که برخی فیلم‌ها بسیار مبتذل شده‌اند و فیلم‌سازان جوان نه تنها به سینمای انقلاب، بلکه به سینمای قبل از انقلاب نیز بدهکار هستند.

با فرهنگ اروپایی و آمریکایی نمی‌توان فیلم مذهبی ساخت

مسعود فراستی با گلایه از فیلم‌های سینمای ایران اظهار کرد: متأسفانه فیلم‌هایی در حال ساخت است که سینمای ما را به چالش کشیده است. سینمای حال حاضر به ضرر کشور و نظام است چراکه عاقبت چندان مناسبی ندارد. در سال‌های گذشته به‌قدری فیلم ضعیف دیده‌ام که معتقدم فیلم‌های خوب هم بر اساس دانش ساخته نمی‌شوند و بر اساس یک اتفاق یا حادثه هستند.

وی ادامه داد: فیلمی در همین ایران ساخته‌شده که 200 میلیارد بودجه خرج آن شده است، اما واقعاً این فیلم توانست توقعات را برطرف کند و آیا نتیجه‌ای هم داشت؟ دوستان فکر می‌کنند که اگر پول زیادی خرج کنند و فیلم را توسط عوامل خارجی بسازند، معجزه خواهد شد. درصورتی‌که یک خارجی وقتی برای فیلم‌برداری فیلم ایرانی می‌آید، فرهنگ کشور خودش را می‌آورد و با فرهنگ اروپایی و آمریکایی نمی‌توان فیلم مذهبی ساخت.

 سینما شوخی نیست اما سینماگران ما آن را شوخی گرفته‌اند

نویسنده کتاب «جان فورد و سینمایش؛ اسطوره سینما» در توضیح نقش نقد در پیشرفت سینما اظهار کرد: نقد بسیار مؤثر است و نمی‌توان نقش آن را نادیده گرفت چراکه منتقد وکیل مدافع مردم است. به نظرم نقد باید پاتوق پیدا کند و به یک نهاد تبدیل شود.

وی افزود: متأسفانه بسیاری از منتقدان سکوت کردند و شاید این موضوع یکی از دلایلی است که رابطه دختر و پسر و نحوه آشنایی آنها با هم، به درد امروز سینمای ایران تبدیل شده است و عده‌ای هم منتظر نشستند تا از دولت پول بگیرند و این فیلم‌ها را بسازند. درواقع باید گفت که سینما شوخی نیست اما سینماگران ما آن را به شوخی گرفته‌اند. 12 سال است که ما با مساله هسته‌ای درگیر هستیم اما یک فیلم در این حوزه ساخته نشده است.

فراستی با اشاره به سریال‌های صداوسیما گفت: متأسفانه صداوسیما هم مسیر سینما را دنبال می‌کند. دیدن 5 دقیقه از سریال کیمیا کار بسیار سختی است و بدون شک این وضعیت نیاز به جراحی فرهنگی دارد.

در پایان این مراسم از کتاب «اسطوره سینما: جان فورد و سینمایش» رونمایی شد.


http://s6.picofile.com/file/8195820784/2015626081537.jpg

نظرات 4 + ارسال نظر
حسین پارسایی پنج‌شنبه 29 بهمن 1394 ساعت 17:07

سلام.
در پاسخ به دوست عزیز_saeed_:
جناب فراستی قصد داشتند با همراهیِ شهید آوینی,,برای 10 "فیلمسازِ مولف" ,کتاب دربیاورند..
هیچکاک_فورد_برگمان_کوراساوا_روسلینی_رنوار_میزوگوچی_فلینی_چاپلین_میزوگوچی یا اوزو
اگر اشتباه میکنم , تصحیح کنید آقای یوسف بیک....

saeed جمعه 16 بهمن 1394 ساعت 11:57

سلام.
در برنامه نقد کتاب کارنامه، استاد گفتند قراره برای 10 فیلمساز شاخص کلاسیک کتاب تهیه کنند ولی فقط اسم 4 تاشونو گفتند: فورد، هیچکاک، هاکس، رنوآر. شما اسم بقیه رو می دونید؟ من فکر کنم اینها باشند: برگمان، کوروساوا، بیلی وایدر، رائول والش ، ملویل و فریتز لانگ

سید جواد:
سلام.
عموم اسم‌هایی که گفتید درست هستند. البته یکی دو تا از آنها هنوز قطعی نیستند و به عنوان مثال فعلاً جناب فراستی مشغول کار بر روی کتابی درباره فلینی هستند.

مجید دوشنبه 12 بهمن 1394 ساعت 19:05

سلام قسمت کامنتهای وبلاگ خودتون بسته ست. درمورد مطلبی که راجع به فیلم 2001 نوشته بودین میخواستم بنویسم که آندره تارکوفسکی فیلم سولاریس رو یجورایی درجواب اون فیلم ساخته بوده . ولی بنظرم اونهم دقیقا ایرادهایی که به 2001 رو وارد کردین رو داره . نظر خودتون چیه ؟

سید جواد:
سلام.
ان شاء الله مشکلی که فرمودید را بررسی خواهم کرد.
با شما موافقم و تازه به نظرم سولاریس فیلم بدتری است.

sahar دوشنبه 12 بهمن 1394 ساعت 12:05 http://sahar.info.tm

وب خیلی خوبی دارین هم وبتون هم قالبتون خییییلی قشنگه
5156

ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد